Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke cordon bleu

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát megtisztítjuk, egy kevés zöldjét rajta hagyunk. Megmossuk a zöldséget, majd forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Ezután leöblítjük hideg vízzel.
  2. A sajtot négy szeletre vágjuk. A sonkaszeleteket félbe szeljük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük, lecsipkedjük és finomra vágjuk a leveleiket. Az 1/4-üket összeforgatjuk a zsemlemorzsával.
  3. A csirkemelleket  megmossuk, szárazra töröljük, majd mindbe zsebet vágunk, és 1-1 szelet sajtot és sonkát töltünk beléjük. Megsózzuk, megborsozzuk a húsokat, és meghempergetjük őket a lisztben, a felvert tojásban, valamint a zöld fűszeres zsemlemorzsában.
  4. Felhevítjük az olajat, és 12 percig, kis lángon sütjük rajta a töltött húsokat. Közben néhányszor megfordítjuk őket.
  5. A főtt répát megforgatjuk a felforrósított vajon, azután  hozzáadunk 2 ek vizet, és pároljuk a zöldséget 2 percig. 
  6. Összemelegítjük a tejszínt a túróval és a megmaradt zöldfűszerekkel, végül sózzuk, borsozzuk. Ezzel és a répával tálaljuk a cordon bleu-ket. A gerezdekre vágott citrommal díszítve kínáljuk.

    KLASSZIKUS CORDON BLEU >>> 

    A LEGFINOMABB RÁNTOTT ÉTELEK >>>

    3+1 KIPRÓBÁLT TIPP HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A RÁNTOTT HÚS >>>

Ezek is érdekelhetnek