A saláta hozzávalóit megmossuk, megpucoljuk és nagylyukú reszelőn egy tálba reszeljük. Sózni tilos! Alaposan összekeverjük.
Közben elkészítjük a dresszinget. A tojássárgájához sót és egy kevés citromlevet adunk, majd habverővel kikeverjük. Csurgatva, óvatosan öntjük az olajat a tojáshoz, miközben intenzíven keverjük (a készítésnél fontos, hogy a tojás és az olaj azonos hőmérsékletű legyen). Hozzákeverjük a tejszínt is. Megsózzuk, majd fehér borssal és mustármaggal fűszerezzük, és nádcukorral édesítjük.
A csicseriborsót átválogatjuk és egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd a fokhagymákkal együtt ledaráljuk. Befűszerezzük, és a finomra vágott petrezselyemmel együtt összedolgozzuk. Fél órára félretesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek. Ezután nedves kézzel golyókat, esetleg laposabb pogácsákat formázunk.
Ha az első próbasütésnél szétesik a golyó, akkor az ízével harmonizáló csicseriborsólisztet adunk hozzá. Tűzforró olajban 2-3 perc alatt világosbarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük, friss salátával, sült édesburgonya chipsszel kínáljuk.