Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés piskóta

45 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük (könnyebb, ha pár csepp citromlevet csepegtetünk bele), a tojások sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. A habos tojássárgához adjuk a vizet, a sütőport, a citromhéjat és kanalanként a lisztet. Végül könnyedén belekeverjük a tojásfehérjehabot.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, rászórjuk a magjától megtisztított, lecsepegtetett cseresznyét, és 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 15-20 perc) sütjük.

GLUTÉNMENTES PISKÓTATEKERCS 

VAJAS PISKÓTA (ALAPRECEPT) 

Megjegyzés

Bármilyen bogyós gyümölccsel finom. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss