Elkészítés: A cseresznyét kimagvaljuk, citromlével megcsepegtetjük, kevés porcukorral és fahéjjal megszórva tálban kb. 30 percig állni hagyjuk, majd szűrőkanálba téve lecsepegtetjük. A lecsepegett lét ízesítésre (pl. máz, fagyi stb.) felhasználhatjuk.
A vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat hozzáadva addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, jól összekeverjük, és a tejjel váltakozva a tojásos masszához adagoljuk, jól összedolgozzuk.
Alufóliával bélelt őzgerincformába öntjük a tészta felét, amit megszórunk a fahéjas-cukros és lecsepegtetett cseresznyével, majd beborítjuk a tészta másik felével.
Közepesen meleg (170 fokos) sütőben megsütjük, kis ideig a formában, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Tetejét olvasztott ét- és fehércsokival szabálytalan formában csíkozzuk. A csokoládékat külön-külön darabokra tördeljük, kevés vajjal vagy 2-3 teáskanál tejszínnel felolvasztjuk, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük, ezután használjuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre