Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Probléma van a Coop termékével is: ha ilyet vettél, ne fogyaszd el!

default user icon
MME
Tegnap az Aldi egyik állandó, saját márkás terméke került le a polcokról, azonban nem csak ezt érintette a termékvisszahívás.

Az Aldiban kapható, saját márkás puffasztott rizsszeletet azért kellett levenni a polcokról, mivel lehetséges, hogy határérték felett található benne a kadmium nevű nehézfém, amely hosszú távon súlyos egészségügyi problémákat, többek között vesekárosodást is okozhat. Ugyanezért hívták vissza a Coop, szintén saját márkás snackjét, mert mint kiderült, ugyanaz a cég gyártja mindegyik terméket.

A termék vizsgálata során a puffasztott rizsszeletek alapanyagául szolgáló rizsben, határérték feletti kadmium volt kimutatható – olvasható a Coop honlapján.

Mi az a kadmium?

A kadmium környezetünkben és élelmiszereinkben is előforduló, toxikus hatású nehézfém, mely lehet természetes eredetű, vagy az emberi tevékenység eredménye. A kadmium nevű vegyület a szervezetben felhalmozódva vese- és csontkárosodást okozhat, és rákkeltő hatású.

Melyik coopos termék került le a polcokról?

Termékek megnevezése:

  • Coop - Jó nekem! puffasztott rizsszelet, sós, magvas, 100 g
  • Coop - Jó nekem! puffasztott rizsszelet, natúr, 100 g
  • Coop - Jót, jó áron! puffasztott rizsszelet, sós, 100 g

Minőségmegőrzési idő: 2024.05.17, 2024.04.30, 2024.04.28, 2024.04.27

Kiszerelés: 100 g

Forgalmazó: CO-OP Hungary Zrt. (Budapest)

Bejelentő: Planta Medicia Kft. (Szigetszentmiklós)

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket ne fogyasszák el! A visszahívásban érintett termékeket a vásárlás helyén a Coop üzletek visszaveszik és a termék árát megtérítik.

Borítókép: Kallus György

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss