A kifejezetten a citrusfélék héjának reszelésére szolgáló eszköz praktikus, hiszen a citromot, a narancsot vagy a lime-ot széles körben használjuk a konyhában. Édes és sós ételeket ízesítünk a citrusokkal, a desszertektől kezdve az önteteken át a mártásokig sokféle ételbe tesszük, hogy pikánsabb, savanykásabb legyen az ízük. De természetesen nem csak citrusokat reszelhetsz ezzel a reszelővel – mutajtuk, hogy mire használhatod még!
Vaj aprításához
Sütés előtt elfelejtett kivenni a vajat a hűtőből? Semmi gond! A hideg vajat a reszelőn végighúzva apró, finom forgácsokat kapsz, amelyekkel sokkal könnyebb dolgozni, mintha késsel darabolnád fel a vajat.
Fokhagyma préseléséhez
Ha nincs kedved elővenni a fokhagymanyomót (ami könnyen előfordulhat, tekintve, hogy nagyon macerás elmosni…) reszeld le a citrushéjreszelőn a meghámozott fokhagymagerezdeket. Finom pasztát kapsz, amivel ízesítheted a zöldségeket, húsokat, leveseket.
Csokireszelék készítéséhez
Ha egészen finom csokireszelékre van szükséged krém készítéséhez, vagy torták, sütemények díszítéséhez, érdemes citrushéjreszelővel dolgozni. A kávédat, kakaódat is ízesítsd az így finomra reszelt csokival: sokkal finomabb lesz az italod, mintha csak kakaóport szórnál rá.
Csípős paprika aprításához
Ha szereted a csípős ízt, de nem szeretnél nagy paprika darabokat az ételbe, a reszelővel finomra apríthatod.
burgonya reszeléséhez
Nagyon finomra reszeli a krumplit, de tökéletes, ha apró kis lepénykéket vagy lángost szeretnél készíteni. Próbáld ki!
Fűszerek durvára porításához
A frissen reszelt fahéj, szerecsendió (vagy más fűszerek íze) tökéletesebbé teszi az ételt. Ha nincs mozsarad, használd a reszelőt!
Elszenesedett ételek „javításához”
Ha megégetted egy kicsit a süti szélét, nem kell aggódnod: ezzel a finom reszelővel pillanatok alatt eltávolíthatod a megfeketedett részt.
Kemény sajtokhoz
Frissen reszelt parmezán kell a tésztádra? A citrusreszelő jó választás kemény sajtok aprítására.
Gyömbért is reszelhetsz vele
A friss gyömbért sokkal egyszerűbb reszelni, mint késsel vékony szeletekre, darabokra vagdalni. Finomra aprítva teheted sütikbe, mártásokba, teába vagy limonádéba is.
Ajánljuk még:
- 5 SZUPER KEKSZKISZÚRÓ MEGLEPŐ DOLGOKBÓL>>>
- 5 PRAKTIKUS SÜTŐPAPÍR HELYETTESÍTŐ, HA ÉPPEN ELFOGYOTT AZ OTTHONI KÉSZLETED>>>
- 9 TIPP, HOGY A SÜTŐD HOSSZÚ IDEIG TÖKÉLETESEN MŰKÖDJÖN>>>