Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Szervezetünk méregtelenítésére keresve sem találhatnánk tökéletesebb időpontot a tavaszi időszaknál. A természet megújulása igazi motiváló erővel hat ránk, hogy mi is a legjobb formánkat hozzuk, tiszta lappal kezdjük az új évszakot. Itt az ideje tehát, hogy megszabaduljunk a testünkben télen felhalmozott méreganyagoktól!
Baloghné Kele Judith
Mindmegette
Az egyiptomi sárgarépa az utóbbi években egyre nagyobb teret elhódít az európai piacból, és úgy tűnik, az észak-afrikai gazdák hosszú távra terveznek.
A téli időszak fontos vitaminforrásai a gyökérzöldségek, mégsem értékeljük kellőképpen ezeket a finomságokat. Itt az idő, hogy átgondold a hozzájuk fűződő viszonyodat: mutatjuk, milyen változatosan elkészíthetők. A végeredményt minden esetben imádni fogod!
CSEH JÁNOS
A sajt egy olyan alapanyag, ami a legtöbb étellel kiválóan működik. Nagyszerű példa erre a sajtleves is, amihez remekül illik egy lágyabb világos sör. Nos, ennek a két hozzávalónak a találkozásából született a sörös sajtleves, amit vétek lenne kihagyni. Pirított szalonnával az igazi!
Lilalicsi
Sokan azért eszik a sárgarépát, hogy ettől szebb legyen a bőrük színe. Nos, tényleg van valóságalapja annak, hogy ha sok sárgarépát fogyasztunk, akkor az meglátszik majd a bőrünk színén. Ezt szó szerint a saját bőrén tapasztalta meg egy fiatal lány.
Horváthné Klinszky klára
A sárgarépa egy olyan zöldség, ami jó, ha van otthon, hiszen rengeteg étel fontos hozzávalója, ezért többnyire akkor is veszünk belőle, amikor tudjuk, hogy aznap még biztosan nem használjuk fel. A hűtőben viszonylag sokáig elállnak a gyökérzöldségek, ám van, hogy egy-két nap után a sárgarépa felületén fehér, fátyolszerű bevonat jelenik meg, ami nem túl bizalomgerjesztő. Utánajártunk, mi ez!
Szép, bronzos bőrt szeretnél káros UV-sugarak nélkül? Akkor fogyaszd rendszeresen ezeket az ételeket, és túlzásába vitt napozás nélkül is mindenki azt fogja hinni, hogy éppen most jöttél vissza a nyaralásból!
Az emberek a legnagyobb ínség és nehézségek közepette sem mondtak le a finom falatokról. Ha nem volt elérhető valami, akkor megpróbálták azt helyettesíteni, és így született meg a sárgarépalekvár is, melynek régre visszanyúlik a története.
Dr.Gondek Károlyné
Te is rajongsz a répáért minden mennyiségben, színben és formában? Mi a helyzet a „kicsi énjével”, a bébirépával? Azt is szereted? A következő vásárlás alkalmával jobb, ha kétszer is meggondolod, hogy a kosaradba rakod-e!
Kard Sándorné
Megállíthatatlanul közeledik a nyár, végre lekerülnek rólunk a vastag és hosszú ujjú ruhadarabok. A napsütés áldásos, lelket is feltöltő melegét hamarosan mohón szívjuk majd magunkba. Egyesek azonban nem szeretnének hófehéren kifeküdni a strandra, ezért különféle trükkökkel igyekeznek gyorsítani és segíteni a barnulást.
Vitai Kati
A sárgarépa nemcsak azért szuper zöldség, mert nagyon egészséges és számos pozitív élettani hatással rendelkezik, hanem azért is, mert egész évben könnyen beszerezhető, kedvező az ára, és rengeteg módon felhasználható. Az Európai Friss Csapat - az ízek ereje program kisokosából most megismerheted a sárgarépa jó tulajdonságait és néhány érdekességet is megtudhatsz vele kapcsolatban.
Amikor gyerekek voltatok, ti is biztosan hallottátok a szülőktől, nagyszülőktől, hogy egyetek minél több répát, ha jól szeretnétek fütyülni. Akkoriban nem kerestünk összefüggéseket, inkább azzal törődtünk, hogy minél több répa fogyjon a hangosabb füttyszó reményében. Most viszont utánajárunk a sokakat foglalkoztató mítosznak: vajon van bármilyen tudományos kapcsolat a zöldség és fütyülés között?
Wagensommer Alexandra
János Facebook-oldalára töltötte fel a képeket döbbenetes méretűre nőtt répáiról és karalábéiról.
Gyuri
Sinka Endre
Íme, néhány igen egészséges alapanyag, amit mindkét módon fogyaszthatunk – persze mindegyiknek megvannak a maga előnyei, illetve hátrányai. Most ezeket mutatjuk be nektek:
Stern Ágnes
A sárgarépa az egyik legvitamindúsabb gyökérzöldségünk, ám sokszor csak a húslevesben landol. A béta-karotinban, A-vitaminban gazdag sárgarépának rengeteg jó hatása van az egészségre, érdemes belőle minél többet fogyasztani és nemcsak főzve, hanem nyersen is.