Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Török sárgarépás szelet

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A sárgarépát meghámozzuk, késes aprítóban finomra vágjuk vagy egy tálba reszeljük.
  2. Hozzáforgatjuk a cukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd hozzáadunk 2,5 dl vizet. A keveréket lábasba tesszük, és kis lángon addig főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog. Közben lefedjük, de hagyunk egy kis részt a távozó hőnek.
  3. Belekeverjük a durvára vágott dióféléket, majd a masszát 1 cm magasan egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Négyzetekre vágjuk, majd megforgatjuk mindegyiket a kókuszreszelékben.

EGYSZERŰ KEVERT SÜTI HÚSVÉTI KÖNTÖSBEN: RÉPÁS-DIÓS SÜTEMÉNY HABSIPKÁVAL 

10+1 TIPP, HOGY A SÁRGARÉPA NE CSAK A HÚSLEVESBEN LANDOLJON! 

ÉRDEKESSÉGEK A SÁRGARÉPÁRÓL, AMIT NEM TUDTÁL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss