Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás-kókuszos sütemény

30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tk vaniliakivonat
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 14 dkg vaj
  • 2 db sárgarépa reszelve
  • 10 dkg natúr darált pisztácia
  • Díszítéshez:
  • rózsaszirmok
  • pisztácia
  • Tálaláshoz:
  • rózsavízes tejszínhab vagy 1,5 dl mascarpone
  • 1,5 dl 30 %-os tejszín+rózsavíz.

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
  2. A tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaniliakivonattal. Hozzáadjuk a mandulát, a kókuszt, a fahéjat és összekeverjük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, végül belekeverjük a reszelt sárgarépát és a pisztáciát. Kapcsos, 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 60-90 percen át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a félidőtől.
  3. A süteményt a formában kihűtjük, minimum 4 órán át, de legjobb egy éjszakán át pihentetni. Porcukorra megszórjuk, rózsaszirmokkal és pisztáciával díszítjük. Rózsavizes tejszínhabbal tálaljuk, vagy felvert tejszínhab, mascarpone, porcukor és pár csepp rózsavízzel ízesített krémmel.

RUMOS-KÓKUSZOS KOCKA >>> 

 

Megjegyzés

Pisztácia helyett kandírozott citrusfélékkel, friss-szárított-kandirozott ehető rózsaszírmokkal is készíthetjük. Omlós, kissé morzsálódós a tészta. Teához is kitűnő. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss