A sárgarépát megtisztítjuk, és tetszés szerinti méretre vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a felvágott sárgarépát, hozzáadjuk az aprított chilit.
Mérsékeljük a hőfokot, és így tesszük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk ízlésünk szerint.
Nagyjából 5-8 percig pároljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük15 percre.
Az elkészült sárgarépára aprított petrezselymet szórunk.
A fűszerek remek ízt kölcsönöznek, a méz kiemeli a sült répa ízét. Rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de önmagában fogyasztva is kiváló. - lilalicsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!