hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült mézes-csilis sárgarépa

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, és tetszés szerinti méretre vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a felvágott sárgarépát, hozzáadjuk az aprított chilit.
  2. Mérsékeljük a hőfokot, és így tesszük hozzá a mézet, a kakukkfüvet és sózzuk ízlésünk szerint.
  3. Nagyjából 5-8 percig pároljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük15 percre.
  4. Az elkészült sárgarépára aprított petrezselymet szórunk. 

Megjegyzés

A fűszerek remek ízt kölcsönöznek, a méz kiemeli a sült répa ízét. Rántott vagy sült húsok mellé remekül illik, de önmagában fogyasztva is kiváló. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek