Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Stern Ágnes
A narancssárga ételek nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is. Éppen ezért mindenképpen jót teszel azzal, ha minél több narancssárga ételt beiktatsz az étrendedbe. Például az alábbi ötöt.
MME
A különféle zöldségekből és hüvelyesekből készült főzelékek nemcsak remek vitaminpótlók, hanem igazán pénztárcabarát menük része is lehet a szűkösebb napokon. Íme 16 recept, amit az egész család imádni fog!
A narancssárga gyökérzöldség általában levesben landol, pedig aligha van még egy ilyen sokoldalú konyhai alapanyagunk. Tudtad, hogy a zöldje is felhasználható?
Videó
A következő videón bloggerünk, Urbán Kata, a Napi fitt konyha szerzője megmutatja, hogyan kell Kubut készíteni házilag. Ez a répás-almás-narancsos-banános smoothie cukor és tartósítószer nélkül készül, valódi immunerősítő egészségbomba, ráadásul egy adagot mindössze 180 forintból lehet kihozni.
A konyhát is feldobja a dekoratív spárga- és répa savanyúság, melyet Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója sajtokhoz, sonkához, rakott krumplihoz, paprikás krumplihoz, ragukhoz és salátákhoz is ajánl.
Az elfogyasztott táplálék a bőr, a haj és a körmök egészségére is hatással van. Íme újabb négy szuperhatékony természetes szépítőszer!
Hogy mi kell a húslevesbe? Először is jó minőségű alapanyagok! A levesünket befolyásolja, milyen húsból, milyen zöldségből, milyen fűszerekkel és mennyi ideig készült. Ismerjünk meg közelebbről néhány gyakran használt hús- és zöldségleves-alapanyagot!
Vannak élelmiszerek, amelyek nemcsak abban segítenek, hogy formában maradj, de szépségápolóként is beválnak. A drága arckrémek mellett ne feledkezz meg arról, hogy belülről is táplálnod kell a bőrödet - összegyűjtöttük, mivel lehetsz ragyogóbb!
Mindmegette
A vitaminban gazdag sárgarépát édes íze miatt süteménybe is sütheted, de ha sósan jobban szereted, ahhoz is van jópár receptünk. De mielőtt nekiállsz főzőcskézni, van itt néhány érdekes adat a nyulak kedvencéről.
WM
Kedvelt, sokat használt zöldségünk, mégis igen keveset tudunk róla, pedig a sárgarépa régi és állandó vendég a világ konyháiban.
Első ránézésre bizarrnak tűnik, pedig ha jobban belegondolunk, mindegyikünk evett már zöldséges süteményt. Jusson csak eszünkbe a kávézókban oly népszerű répatorta vagy a nagyanyánk tökös-mákos rétese. Ugye? A zöldségek alattomban az édességeinket is célba vették, és egészséges alternatívát kínálnak a sok nehéz desszert mellett.
Habliliom
Zöldségleves vagy húsleves, zöldségköret, zöldséggel készített mártás, milyen alapanyagok szükségesek hozzájuk? Egy felsorolásban a sárgarépát biztosan mindenki az elsők között említené.