Vannak rajongók, súlyos függök, és olyanok, akik csak akkor esznek bele, ha kirakják eléjük - de egyvalamiben biztosan mindannyian egyetértenek: a csipszet nincs olyan, aki ne szeretné, legalább egy kicsit. Persze, ha az a zacskó már egy-két napja nyitva van, és benne lévő maradék ízetlen, szikkadt darabokból áll, nincs az a fanatikus, aki boldogan ropogtatná. Ez a minőségromlás, mondhatni, elerülhetetlen: hiába a légmentesen záródó edény, a zacskócsipesz vagy a befőttesgumis lezárás, annyi nedvesség mindig marad a csipszek környezetében lévő levegőben, hogy rövid úton tönkretegye.
A jó hír az, hogy van egy trükk, ami távol tudod tartani a csipszedtől a nedvességet: tegyél mellé szilikagél csomagocskát.
Hogy mi az a szilikagél-csomag? Akár hiszed, akár nem, már többször találkoztál vele, ha csomagoltál már ki életedben új táskát, cipőt, pénztárcát, vagy bármilyen elektronikai eszközt: ez ugyanis nem más mint az a pici, fehér, kávéházi cukrorra emlékeztető kis tasak, amiben valamiféle golyócskás granulátum, vagy homokállagú por van. A szilikagél egy olyan anyag, ami kivonja a nedvességet a környezetéből, így tartja szárazon a messzi földről érkező, sokáig tárolt bőrárut - és így ropogósan kedvenc rágcsálnivalódat is. Bár mindegyiken szerepel a "MEGENNI TILOS!" felirat, valójában ez az anyag nem mérgező, elsősorban az elfogyasztásakor előforduló esetleges fulladást - különösen gyermekek és állatok esetében - hivatott megakadályozni, még egyes élelmiszeripari termékekben, például a marhahúsos szárított húst tartalmazó tasakokban is megtalálhatók. Így, ha beleteszed egyet a chipses vagy pereces zacskóba, azzal nem okozhatunk kárt.
Nem kifejezetten javasolt már meglévő, cipősdobozból kivett szilikagél csomagok újrafelhasználása, ezeknek a higéniája nem a legmegbízhatóbb, de szerencsére, ezeket manapság könnyű ömlesztve beszerezni.