Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Az másnapos csipsznél kevés kiábrándítóbb étel létezik a világon: az ember boldogan fedezi fel, hogy a konyhaszekrényben van még egy fél zacskó tegnapról, ám az első darabba beleharapva konstatálja, hogy hiába a gondos visszazárás, az az eredeti állaggal, ízzel köszönőviszonyban sincs. Hogy mivel tudnánk a eredeti roppanóságot megőrizni? Máris mutatjuk!
DÖMÖTÖR VIOLA
A rágcsálnivalók különleges képessége, hogy pillanatok alatt eltűnnek a zacskóból. Ha azonban mégis előfordulna az a speciális helyzet, hogy megmaradna egy kis chips, annak bizony főzés során nagy hasznát vehetjük! Mutatjuk, hogyan tüntesd el a maradékot!
Sebestyen Ildiko
Ha azt mondjuk, hogy amit eddig a szemétbe dobtál, abból több száz forintot spórolva, a világ legfinomabb, ultraropogós nassát készítheted, kiborulsz? Ne tedd, máris mutatjuk a zseniális zero waste trükköt, amihez nem kell más, csak pár szem sütni való burgonya, só és olívaolaj.
Wagensommer Alexandra
A litván snackgyártó egy első hallásra igen szokatlan üzleti rést foltozott be azzal, hogy piacra dobta a világ első vagina ízű csipszét. Ám ha jobban belegondolunk, Gwyneth Paltrow vaginaillatú gyertyája után már nem is annyira meglepő a kezdeményezés. A Chazz állítja, hogy a tökéletes vagina íz simán rekonstruálható néhány fűszer és zöldség ötvözésével, így garantálják, hogy már az első falat a legvadabb szerelmi kalandokat és az első igazi szerelmet fogja idézni bennünk.
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderült, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásokról.
Németh Miklósné
Többnyire mi is hasonlóképpen járunk el, mint Jennifer Aniston, ám van egy aprócska különbség, amit, igen nehéz feldolgozni. Felfoghatatlan: hogy bírja ki?!
Dr.Gondek Károlyné
Tóth-Nacsa Ágnes
A narancssárga vitaminbombát nem csak megsütni lehet, netán krémleveshez felhasználni – a belőle készült fogásokat is érdemes kipróbálni…
A csipszet mindenki szereti, ami nem csoda: első számú nassolnivaló, szerte a világban a hajszálvékonyra szeletelt, ropogósra sütött, mára százféle ízesítésben kapható krumpliszirom.
Videó
Mariah Carey zseniális humorát és végtelen öniróniáját ezúttal egy karácsonytól csöpögő csipszreklámban csillogtatja meg.
Titokzatos íz - ez a felirat látszik azokon a chipses dobozokon, amiket a Pringles a napokban a piacra dobott. A cég egy nem mindennapi játékot indított, 10 000 dollárt nyerhet az a vevő, aki kitalálja, hogy milyen ízesítésű a dobozban található krumpliszirom.
Örök dilemma, hogyan lehet otthon is ropogós, és vékony chipset előállítani. Találtunk egy tuti megoldást, ráadásul sem sok olaj, sem sima krumpli nem kell hozzá!
Nem, ez nem vicc! Már a boltok polcaira is kerültek a karácsonyfa ízű, sózott burgonyachips-ek, amik fenyőolajjal és fenyő-fűszerekkel készültek. Te megkóstolnád?
Orbán - Marosi
A mogyorós chipsek az ezredforduló környéken még nem voltak annyira elterjedtek kis hazánkban. Szépen lassan aztán egyre több márka ütötte fel a fejét és egyszerre azt vettük észre, hogy fél tucatnyi már biztosan van a piacon. Felkutattuk a nagyobb boltok polcain található mogyorós chipseket és szépen kivizsgáltuk őket laborunkban, hogy kiderüljön: van-e méltó kihívója a Chio-nak, ami már szinte a dinoszauruszok óta terjeszti itthon a mogyorós chipset.
Már napok óta rémálmok gyötörnek? Akkor simán előfordulhat, hogy az éjjeli szenvedés forrása a tányérodon található! Ha ugyanis rosszul választod meg a vacsorádat, annak az álmaid isszák meg a levét...
Ha egy igazán pihentető alvásra vágysz, a következő ételekből semmiképp ne falatozz, mielőtt ágyba bújsz. Ezek a finomságok ugyanis villámgyorsan elűzik az álmodat!