Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi burgonyachips sütőben sütve

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd szárazra töröljük, és 1 mm vastag szeletekre vágjuk vagy gyaluljuk.
  2. A burgonyát egy tálban összeforgatjuk annyi olajjal, hogy vékonyan bevonja a szeleteket. Ezután sütőpapírral leterített tepsiben elrendezzük úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást.
  3. A chipset ízlés szerint megszórjuk sóval és/vagy fűszerekkel, majd a 170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig, amíg a széle kissé megpirul.


A burgonyaszeleteket egy nagy nejlonzacskóban is összeforgathatod vagy -rázhatod az olajjal. Nem kell, hogy tocsogjanak a zsiradékban! A só mellett tetszés szerint ízesítheted a chipset zöldfűszerekkel (pl. rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymával) vagy akár reszelt parmezánnal is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss