Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem fogyott el a chips? Mutatjuk, hogyan használhatod fel a maradék nassolnivalót!

default user icon
MME
A rágcsálnivalók különleges képessége, hogy pillanatok alatt eltűnnek a zacskóból. Ha azonban mégis előfordulna az a speciális helyzet, hogy megmaradna egy kis chips, annak bizony főzés során nagy hasznát vehetjük! Mutatjuk, hogyan tüntesd el a maradékot!

Egyes vélemények szerint azért nem tudjuk abbahagyni a nassolást, mert a chipsek, ropik, puffasztott nasi és kekszek fogyasztása közben létrejövő ropogó, recsegő hang mondhatni kellemes emlékeket idéz az agyunkban, és a szintén ropogó, friss zöldségekre asszociálunk.

Azt is mondhatnánk, hogy a nasik becsapják az elménket, és tudat alatt azt érezzük, hogy egészséges, a szervezet számára szükséges táplálékot fogyasztunk, mellyel nem lehet betelni. Legyen bárhogyan is, biztos sok emberrel előfordult már, hogy percek alatt eltüntette a filmezéshez előkészített rágcsálnivalót.

Ha azonban előfordulna az a nem mindennapi helyzet, hogy megmarad egy kis chips, és másnap már nem kívánjuk, esetleg lelkiismeret-furdalásunk van az előző napi nassolás miatt, akkor sem kell a kukába dobni a maradékot. Mutatunk három módszert, amellyel felhasználhatod a chipset, sőt extrává varázsolhatod a megszokott ételek ízeit!

Készíts belőle fűszert!

A chipsek különféle ízekben kerülnek a boltok polcaira. Az alap és kedvelt változatok közé tartozik a sós, a paprikás, a hagymás-tejfölös, de baconös, fokhagymás, sajtos és még számtalan más változatban is fellelhetőek. Szinte adja magát, hogy a zacskó alján összegyűlt morzsákat felhasználjuk a húsok fűszerezésére! Legyen bármilyen ízű is a chips, ami megmaradt, törjük össze egy mozsárban, vagy töltsük egy tiszta fűszermalomba, és máris olyan fűszersót kaptunk, amelyhez foghatót még garantáltan nem próbáltunk.

Használjuk panírozáshoz!

Az egyik kedvelt gyorsétteremlánc kukoricapelyhes bundába panírozza a csirkefalatokat, és ezt már mi magunk is könnyen elkészíthetjük otthon. De miért ne próbálnánk ki ezt a panírozási technikát chipsszel? A megmaradt nassolnivalót törjük apróbb, de ne túl kicsi darabokra, majd pedig két út is áll előttünk. Panírozhatjuk csak ebbe a zsemlemorzsa helyett a húsokat, vagy belekeverhetjük a panír valamelyik száraz összetevőjébe, mintha csak szezámmagot vagy tökmagot adnánk a bundához. Igazán ropogós, nem mellesleg pikáns lesz a végeredmény.

Keverjük házi pékárukhoz!

Az összetört chipset beledolgozhatjuk a kenyerek vagy pogácsák tésztájába, hogy plusz ropogós textúrát csempésszünk a sörkorcsolyákba vagy vendégváró falatokba. A chipsmorzsát felhasználhatjuk a zsemlék, bagettek, pogácsák vagy bagelek díszítéséhez is, vagy szezámmag helyett akár ezzel is megszórhatjuk a leveles tésztából készült sós falatokat még a sütés előtt – olvasható a Daily Meal cikkében.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss