A burgonyát meghámozzuk, majd egy uborkagyalun hajszálvékony karikákra szeleteljük. Megmossuk, és teljesen leszárítjuk.
Serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk. Bő, forró olajban több részletben, kisebb adagokban kisütjük a burgonyát. Amikor aranysárgára pirul, azonnal kiszedjük.
Papírtörlőre terítve lecsöpögtetjük a burgonyaszirmokról az olajat, majd sóval ízesítjük. Köretként vagy sör- és borkorcsolyaként is fogyaszható.
Ízesítve is készíthetjük: az olajba tehetünk rozmaring vagy kakukkfű ágat, vagy csilipaprikát-fokhagymát is süthetünk benne.
Mutatósabb, ha színes burgonyával készítjük. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!