Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyás-medvehagymás pogácsa

> 90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához szétmorzsoljuk a vajat a lisztben, és összegyúrjuk afőtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a tejföllel. az élesztővel, a vajjal, a sóval és a cukorral. A tésztát összegyúrjuk, konyhai hőmérsékleten, letakarva 15 percig pihentetjük.
  2. Közben 7 dkg vajat az aprított medvehagymával habosra keverünk.
  3. A tésztát téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a kikevert vajas-hagymás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük.
  4. Bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, egymástól kissé távol sorakoztatjuk.
  5. Meleg helyen kelesztjük 1/2 órát, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, szezámmagot szórunk rájuk, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

    A SALÁTÁN TÚL: 50 BEVÁLT MEDVEHAGYMÁS RECEPT! >>> 

    MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>>

Megjegyzés

A fagyasztott medvehagyma kevés kiengedett levét öntsük le, mielőtt a vajjal összekevernénk! - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss