Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos cukros tejben. Ezután a tojássárgáját keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel.
A lisztet keverjük össze a sóval, tegyük hozzá az élesztős, tojásos elegyet, és dagasszuk be. Majd meleg helyen hagyjuk 1 órán át kelni.
Ezután borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos-medvehagymás töltelékkel.
A sajtos töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót, az egész tojást és a medvehagymát. Keverjük alaposan össze. A vékonyra kinyújtott tésztára kanalazzuk rá a sajtos keveréket, majd egyenletesen kenjük meg vele a tésztát.
Ezután tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel kb. másfél centis tekercsekre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, a vágott felük legyen felül, mintha kakaós csigát csinálnánk, és tenyérrel kicsit lapítsunk rajta, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. (Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság!)
Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.