Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Medvehagymás csiga

40 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • 0,5 dl olaj
  • 2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • A kenéshez:
  • 1 kicsi tojás
  • A sajtos töltelék hozzávalói:
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 10 dkg apróra vágott medvehagyma

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel 1 dl langyos cukros tejben. Ezután a tojássárgáját keverjük össze a maradék langyos tejjel, az olajjal és a felfuttatott élesztővel.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, tegyük hozzá az élesztős, tojásos elegyet, és dagasszuk be. Majd meleg helyen hagyjuk 1 órán át kelni.
  3. Ezután borítsuk a megkelt tésztát lisztezett felületre, és nyújtsuk ki vékonyra, majd kenjük meg a sajtos-medvehagymás töltelékkel.
  4. A sajtos töltelékhez a sajtot reszeljük le, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a sót, az egész tojást és a medvehagymát. Keverjük alaposan össze. A vékonyra kinyújtott tésztára kanalazzuk rá a sajtos keveréket, majd egyenletesen kenjük meg vele a tésztát.
  5. Ezután tekerjük fel, mint a bejglit, majd éles késsel vágjuk fel kb. másfél centis tekercsekre.
  6. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymástól távolabb a felvágott tésztát, a vágott felük legyen felül, mintha kakaós csigát csinálnánk, és tenyérrel kicsit lapítsunk rajta, majd konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük még 20 percig. (Sütés közben meg fog nőni a tészta, ezért legyen közöttük elég távolság!)
  7. Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

 

Ezek is érdekelhetnek