A burgonyát átdörzsöljük, alaposan megmossuk, és felkockázzuk. A pórékat megtisztítjuk, és az egyiket felkarikázzuk, a másikat pedig felcsíkozzuk.
A vajat felforrósítjuk 2 evőkanál olajjal együtt, és kissé megpirítjuk rajta a pórékarikákat és a krumplikockákat. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya megpuhul.
A megmaradt olajon megpirítjuk a pórécsíkokat. A levest botmixerrel pürésítjük, és 4 db mélytányérba merjük. Belemorzsolunk egy kevés kecskesajtot, és megszórjuk a pirított pórécsíkokkal. Egy kevés olívaolajjal meglocsolva és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval megszórva kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre