Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukorica-krémleves húsgombóccal

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 doboz csemege kukorica (konzerv)
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 liter zöldségleves
  • 1,5 dl tejszín
  • cukor
  • bors
  • A húsgombóchoz:
  • 40 dkg darált csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricát olvasztott vajon pároljuk 5-6 percig. Megszórjuk liszttel, összekeverjük, és felöntjük a levessel. Ha felforrt, addig főzzük, míg megpuhul a kukorica. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.

A gombócokhoz a darált húst összekeverjük a zúzott fokhagymával, a tojással, a paprikával, a petrezselyemmel, sóval, borssal. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben kifőzzük.

Tálalásnál a levest megszórjuk
petrezselyemzölddel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss