hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas sajtos

MME MME
1 3.7/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint só
  • szükség szerint tejföl
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg tejszínes krémsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só (a krémsajt elég sós már!)
  • A tészta megkenéséhez:
  • 1 tojás
  • A díszítéshez:
  • reszelt sajt (a sajt fele lehet füstölt sajt)

Elkészítés

Elkészítés:

- A sóval és a sütőporral összevegyített lisztet a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk, majd belekeverjük a felvert tojást és a reszelt sajtot. Tejföl hozzáadásával közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.
- Fóliába csomagolva hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük.
- A töltelék elkészítéséhez a vajat vagy margarint a krémsajttal, a tejföllel és a sóval alaposan kikeverjük.
- A pihentetett tésztát 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat kikent tepsibe helyezzük, és tojással megkenjük.
- Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten világosra sütjük.
- A kihűlt korongokat a töltelékkel kettesével összeragasztjuk, majd annyira nyomjuk össze, hogy a közéjük kent krém a korongok közül egy kicsit kinyomódjon.
- A megtöltött korongok oldalát a reszelt sajtban megforgatjuk, így kapjuk a „borzas” süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss