Karamellizáljuk a cukor felét, majd öntsük fel a körtelével, és főzzük, amíg a cukor újra feloldódik. Közben hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát, és daraboljuk fel. Keverjük a körteléhez a vaníliarúd kikapart magjaival és a citrom kifacsart levével együtt, és főzzük kb. 10 percig.
A keményítőt keverjük csomómentesre 3 ek vízzel, és sűrítsük be vele a keveréket, majd adjuk hozzá a kiolvasztott ribizlit is.
Készítsünk morzsát a lisztből a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a feldarabolt csokoládéval. Tegyük a hűtőbe 30 percre. Töltsünk meg 4 kis piteformát a gyümölcsös keverékkel, majd szórjuk a tetejére a morzsát. Süssük 200 fokon kb. 25 percig.
Fotó: Tucsek Tünde
Ezt a sütit szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, a meggy, a szeder, az alma és a körte is passzol hozzá, de egy erdei gyümölcs keverék is jó választás lehet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre