Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birs-ribizli morzsa

75 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db citrom
  • 3 dkg birsalma
  • 1 db vaníliarúd
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl körtelé
  • 10 dkg fagyasztott ribizli
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

1.

Karamellizáljuk a cukor felét, majd öntsük fel a körtelével, és főzzük, amíg a cukor újra feloldódik. Közben hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát, és daraboljuk fel. Keverjük a körteléhez a vaníliarúd kikapart magjaival és a citrom kifacsart levével együtt, és főzzük kb. 10 percig.

2.

A keményítőt keverjük csomómentesre 3 ek vízzel, és sűrítsük be vele a keveréket, majd adjuk hozzá a kiolvasztott ribizlit is.

3.

Készítsünk morzsát a lisztből a vajjal, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a feldarabolt csokoládéval. Tegyük a hűtőbe 30 percre. Töltsünk meg 4 kis piteformát a gyümölcsös keverékkel, majd szórjuk a tetejére a morzsát. Süssük 200 fokon kb. 25 percig.

 Fotó: Tucsek Tünde

Ezt a sütit szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük, a meggy, a szeder, az alma és a körte is passzol hozzá, de egy erdei gyümölcs keverék is jó választás lehet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss