Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos töltött paprika

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húshoz keverjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, a tojást, 1 vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát, a pirospaprikát, a majoránnát, az őrölt borsot és a sót. Alaposan összedolgozzuk, ameddig a mártást elkészítjük, a hűtőben pihentetjük.
  2. Kb. 5 literes vastag aljú edénybe a lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a másik vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük kb. 0,5 l vízzel, rögtön sózzuk, hogy a letapadt liszt feloldódjon, beleöntjük a paradicsomlét. Ízesítjük cukorral, citromhéjával, bazsalikommal, mérsékelt hőfokon felforraljuk, majd takarékra állítjuk.
  3. A paprikákat kicsumázzuk, lazán megtöltjük a húsos töltelékkel, a kimaradt húsmasszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásban lévő paradicsom mártásba tesszük. Újraforrástól számítva kb. 40-45 perc alatt mérsékelt hőfokon készre főzzük (közben óvatosan a töltelékek között alákeverünk, hogy le ne kapjon). Ha szükséges, utánasózzuk, cukrozzuk.
  4. Igény szerint személyenként 1 közepes burgonyát meghámozunk, hosszában felszeleteljük, sós, köményes vízben megfőzzük.
  5. Tálalásnál ízlés szerint paprikát, húsgombócot kínálunk a mártással és a főtt burgonyával.

A LEGFINOMABB HÚSGOMBÓCOS ÉTELEK EGY HELYEN >>> 

TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>> 

Megjegyzés

Viszonylag gyorsan elkészíthető könnyű egytálétel.

Idén kora tavasszal jó ízű zöldpaprikákat lehet kapni, ezért is jutott eszembe ez az inkább nyáriasnak mondható étel, mert nálunk nagyon szereti a család évszaktól függetlenül.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss