Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött palacsinta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált húsos palacsinta elkészítéséhez a vöröshagymát apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, majd a tűzről levéve megszúrjuk pirospaprikával. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük.
  3. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük.
  4. Az első palacsinta sütése  előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).
  5. A palacsintákat egyenként kisütjük, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel. Önmagában is finom, de tejfölt is kínálhatunk hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss