Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csirkéhez:
  • 2 teáskanál ötfűszerkeverék
  • 2 csillagánizs
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál szárított chili
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 4 egész csirkecomb
  • Valamint:
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 16 szem szilva
  • A körethez:
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg jázminrizs

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük össze a fűszereket és a cukrot egy nagy tálban, alaposan forgassuk meg benne a csirkecombokat. Fedjük le, és lehetőség szerint 1 éjszakán át lefedve hagyjuk pácolódni.

Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 percig süssük a combokat a páclével együtt.

A kimagozott és félbevágott szilvákat forgassuk össze a fehérborecettel, és halmozzuk a már majdnem megsült combokra. A sütőt 170 fokra visszavéve süssük további 20 percet, ezalatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.

Amíg elkészül a hús, a jázminrizst főzünk meg kétszeres mennyiségű vízben, ízlés szerint sózva. A kókuszreszeléket pirítsuk meg száraz serpenyőben. Ezzel szórjuk meg az elkészült illatos rizst, és tálaljuk a sült csirkéhez.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss