Előkészítés: Felteszünk vizet forrni a tésztafőzéshez. A csirkemelleket megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A zöldségeket értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk.
Elkészítés: A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. Az olajat felforrósítjuk, és a csirkemellek mindkét oldalát 5-6 percig sütjük benne. Hűlni hagyjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot, a paprikát kimagozzuk, húsukat a kínai kellel együtt vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A szójacsírát leöblítjük. Az ecetet alaposan elkeverjük a szójaszósszal, a cukorral, a mustárral, a fokhagymával és a gyömbérrel. Sóval, borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat, végül hozzákeverjük a szezámmagot. A zöldségeket összekeverjük a tésztával, a csirkemellel, és ráöntjük az öntetet. Legalább 20 percig állni hagyjuk. A mandulát elkészítjük: a szójaszószt a cukorral felforraljuk, belekeverjük a mandulát, és addig sűrítjük, amíg a mandulát szirupszerű cukorréteg borítja. Kevés olajjal megkenünk egy alufólia lapot, ráborítjuk a mandulát, és kihűtjük. A salátára halmozzuk, és tálaljuk.