Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai csirkesaláta

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg üvegtészta (esetleg cérnametélt)
  • 4 csirkemellfilé (á 15 dkg)
  • 1 paradicsom
  • Fél sárga húsú paprika
  • Fél piros húsú paprika
  • 10 dkg kínai kel
  • 3 szál újhagyma
  • 10 dkg szójacsíra
  • 3 evőkanál olaj
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál fűszeres ecet
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma áttörve
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor
  • 8 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • A mandulához:
  • Fél dl szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg egész mandula

Elkészítés

Előkészítés: Felteszünk vizet forrni a tésztafőzéshez. A csirkemelleket megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A zöldségeket értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk.
Elkészítés: A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. Az olajat felforrósítjuk, és a csirkemellek mindkét oldalát 5-6 percig sütjük benne. Hűlni hagyjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot, a paprikát kimagozzuk, húsukat a kínai kellel együtt vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A szójacsírát leöblítjük. Az ecetet alaposan elkeverjük a szójaszósszal, a cukorral, a mustárral, a fokhagymával és a gyömbérrel. Sóval, borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat, végül hozzákeverjük a szezámmagot. A zöldségeket összekeverjük a tésztával, a csirkemellel, és ráöntjük az öntetet. Legalább 20 percig állni hagyjuk. A mandulát elkészítjük: a szójaszószt a cukorral felforraljuk, belekeverjük a mandulát, és addig sűrítjük, amíg a mandulát szirupszerű cukorréteg borítja. Kevés olajjal megkenünk egy alufólia lapot, ráborítjuk a mandulát, és kihűtjük. A salátára halmozzuk, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1915 kJ/695 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss