Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, majd egy kanállal kikaparjuk a húsukat, és egy tálba tesszük.
Összetörjük az avokádókat, majd belefacsarjuk a lime vagy citrom levét, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a zúzott vagy reszelt fokhagymát, és sóval, borssal, oregánóval ízesítjük.
Krémesre keverjük, kicsit hagyjuk összeérni az ízeket, majd pirítóssal tálaljuk.
Nagy kedvencem volt egész életemben a majonéz és a tartármártás, bár egy időben mellőztem a tojást, így gyorsan összeütöttem egy alternatívát, ami nem tartalmaz tojást, alkoholt, olajat, viszont megszólalásig hasonlít a tojásos változatára. - laquerida
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!