Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Guacamole (vendégváró avokádókrém)

MME MME
6 3.9/5
15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A guacamole elkészítéséhez az avokádót félbevágjuk, óvatosan megtekerjük, ekkor kettéválik. A kés élét a magba ütjük, így rátapad és könnyedén kivesszük. Egy evőkanál segítségével kikanalazzuk a húsát.
  2. Tálban villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk néhány csepp citromlevet. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük. Kenyérre, pirítóssal vagy pitával tálaljuk.


 

Megjegyzés

Ez a recept azért jó, mert nem veszi el az avokádó természetes ízét, de készíthető csípősen is. Sós vagy tortillás csipsszel tálalva, tunkolva kitűnő egzotikus vendégváró, és nagyon egyszerű és finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss