Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Árfigyelő recept: íme, a strandkaják királya, a sajtos-tejfölös lángos kedvező áron

default user icon
MME
Miért fizetnél ezreket egy jó lángosért, ha egynek az árából jóval többet készíthetsz otthon annyi feltéttel, amennyivel jólesik. Pénteki árfigyelő receptünk most egy sajtos-tejfölös lángos, hiszen a strandkaják királya nélkül nincs nyár.

Nem csoda, hogy az ember kétszer is meggondolja, mit vásárol strandon, hiszen előfordul, hogy sokszor már-már pofátlan árcédulák kerülnek bizonyos strandkajákra. Így szokott ez lenni a lángossal is, aminek „piaci” árából otthon egy hadseregnek elegendő mennyiséget készíthetsz.

Ha nem vagy hajlandó ezreket fizetni ezért a kelt tésztából készülő sült lepényért, akkor az alábbi recept segítségével még a büfés változatot is lazán felül fogod múlni. Ráadásul a hozzávalók költségén is tovább spórolhatsz. Ezért nincs más dolgod, mint ellátogatni az Árfigyelő honlapjára, aminek segítségével könnyedén megtalálhatod, mi mennyibe kerül, és persze melyik bolt kínálja a legkedvezőbb árat az adott termékre. Készíts bevásárlólistát, és tervezd meg a kiadásaid, hogy több maradjon a pénztárcában. Így tettünk most mi is a sajtos-tejfölös lángos esetében, amit vétek lenne kihagyni.

Pofonegyszerű Kefires lángos sajttal és tejföllel 

Hozzávalók:

  • 1 csipet cukor (Tesco, Lidl, Aldi: 229 Ft/kg)
  • 30 dkg kefir (Spar: 85 Ft / 0,15 kg)
  • 2,5 dkg élesztő 
  • 50 dkg liszt (Tesco, Auchan, Aldi, Penny: 149 Ft/kg)
  • 3 db tojás (Spar, Auchan: 629 Ft / 10 db)

A sütéshez:

  • olaj (Tesco: 519 Ft/l)

A feltéthez:

  • 4 gerezd fokhagyma (Auchan: 1188 Ft/kg)
  • 1 dl étolaj (Tesco: 519 Ft/l)
  • tejföl (Auchan: 499 Ft / 0,45 kg)
  • sajt (Penny: 1690 Ft / 0,7 kg)

elkészítés:

  1. A cukrot és a szoba-hőmérsékletű kefirt összekeverjük, az élesztőt elkeverjük benne, majd 20 percig állni hagyjuk.
  2. A kefires élesztőt a liszttel, a tojással és a sóval összekeverjük, és kb. 1 órát langyos helyen kelni hagyjuk.
  3. Amikor a tészta megkelt, az olajat felforrósítjuk 200 fokra és a tenyérnyire tépett tésztát ropogósra sütjük benne.
  4. A fokhagymát megpucoljuk és az olajjal leturmixoljuk.
  5. A lángost megkenjük a fokhagymás olajjal, majd ízlés szerint tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

A rendszer nemcsak arra alkalmas, hogy összehasonlítsuk a boltok kínálatát egymással, hanem a különböző akciókról is értesülhetünk, illetve a hozzánk legközelebbi boltot is megtalálhatjuk, ahol az adott terméket megvásárolhatjuk. A honlapon szereplő adatok minden reggel legkésőbb 4 óráig frissülnek. A jövőben – többek között – szabadon összeállítható és elmenthető bevásárlólista és kalkulátor is segíti majd a fogyasztókat, továbbá a felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztik az okostelefonon történő megjelenítést, illetve a szolgáltatás térképes funkcióját is. A fejlesztések célja, hogy segítsék a vásárlókat az árak összehasonlításában és a legjobb ajánlatok kiválasztásában.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss