hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai palacsinta gyümölcsökkel

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 13,5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 2 ek kristálycukor
  • 1,3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek vaj + a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg mascarpone
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg málna (fagyasztott is lehet)
  • 10 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet elvegyítjük a sütőporral, a sóval és a cukorral. A tejet simára keverjük a tojással és a megolvasztott vajjal, majd a lisztes elegyhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. Az így kapott masszát kb. 30 percig pihentetjük.
  2. Serpenyőben felforrósítunk egy kevés vajat. 2-3 ek tésztát teszünk bele, és addig sütjük, amíg a felülete elkezd kissé felpúposodni. Ekkor megfordítjuk, és aranyszínűre sütjük a másik oldalát is. Ugyanígy sütünk ki még 9 db palacsintát, majd mindet melegen tartjuk.
  3. A töltelékhez simára keverjük a mascarponét egy kevés mézzel. Az átkevert lekvár felét 2 db palacsintára simítjuk, rátesszük a megmosott málna felét, befedjük 1-1 db palacsintával, majd kenünk rá a mascarponés keverékből, és rászórunk egy kevés megmosott áfonyát. Ugyanígy készítünk még egy réteget, befedjük a palacsintatornyokat, és a málnaszemekkel díszítjük. A maradék mézzel meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss