hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-diós táska

MME MME
75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • kb. 40 dkg alma
  • 5 dkg pirított, aprított dió
  • fél teáskanál ôrölt fahéj
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg porcukor
  • A tésztához:
  • 37,5 dkg búzaliszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliá cukor
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 5 dkg lágy vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és hozzákeverjük az instant élesztőt. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.

Amíg a tészta kel, a töltelékhez az almát meghámozzuk, majd a magház eltávolítása után apró darabokra szeleteljük. Az almadarabokat egy keverőtálba tesszük, és hozzákeverjük a diót, a mazsolaszemeket, a porcukrot, a fahéjat és a tojásfehérjét.

A megkelt tésztát enyhén belisztezett munkalapra helyezzük, majd kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Megrakjuk töltelékkel, a széleket összecsípjük, a táskákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

A tepsit előmelegített sürőbe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Alsó és felsô sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idô: kb. 15 perc

Sütés után a süteményeket rácsra helyezzük, porcukorral meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss