Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A vendéglátásban dolgoznál itthon vagy akár külföldön? Találd meg a legjobb lehetőségeket!

A vendéglátás dinamikus iparágában számos lehetőség várja azokat, akik szenvedéllyel és kellő szaktudással rendelkeznek ezen a területen. A munkavállalók számára rengeteg lehetőség nyílik itthon és külföldön egyaránt. Nézzük, hol találhatunk kiváló vendéglátós munkalehetőségeket, és mire érdemes odafigyelni a választás során.

Hol találhatunk hazai és nemzetközi vendéglátós munkalehetőségeket?

Magyarországon számos lehetőség vár a vendéglátós szakmában, legyen szó Budapest vibráló gasztronómiai életéről, a vidéki városok hangulatos kávézóiról, vagy épp a turisztikai helyek forgatagáról. Például Győr már szinte nyugat, és stratégiai elhelyezkedése közel Ausztriához lehetővé teszi az "átjárós" munkavállalást az országok között. Ez ideális lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnének tapasztalatot szerezni külföldön anélkül, hogy hosszú távra elköteleznék magukat. Nézz körül a https://gyorallas.hu/allasok/vendeglatas oldalon!

 

Milyen pozíciót válassz?

Amikor munkalehetőségeket keresel a vendéglátás területén, fontos meghatározni, milyen pozíció érdekel. A paletta rendkívül széles: étteremvezető, szakács, felszolgáló, barista vagy akár eseményszervező is lehetsz A kiválasztott pozíció persze jelentősen befolyásolja a munkakörülményeket és a felelősségi körödet is.

Milyen fizetésre számíthatsz itthon vagy külföldön?

A fizetés szempontjából az itthoni és külföldi lehetőségek között jelentős különbségek lehetnek. Külföldön egyes országokban magasabb lehet a fizetés, ugyanakkor a magasabb életszint és az esetleges nyelvi akadályok figyelembevétele is fontos. Itthon is találhatóak jól fizető pozíciók, főleg a prémium kategóriás éttermekben és szállodákban.

Készségek, amelyekre mindenképpen szükséged lesz

A vendéglátásban való sikeres munkavégzéshez bizonyos készségekre van szükség. Ide tartozik a jó kommunikációs készség, a rugalmasság, a csapatmunka és a problémamegoldó képesség. Külföldi munkavállalás esetén a nyelvtudás is elengedhetetlen, mivel a hatékony kommunikáció nélkülözhetetlen az ügyfelekkel és a kollégákkal való együttműködéshez.

Pro és kontra

A vendéglátás ún. megosztó terület, hiszen sokan nem bírják a munkatempót, vagy épp nem is szeretnének hasonló pozíciókban dolgozni. Számolni kell a hosszú munkaórákkal, az akár éjszakába nyúló munkavégzéssel és így tovább. Vannak azonban, akik kifejezetten ezt a fajta változatosságot, sokszínűséget és pörgést kedvelik. Mindenkinek magának kell eldöntenie, neki való-e ez a pálya. Egy próbát mindenképpen megér.

(X)

 

Ezek is érdekelhetnek