Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Hogyan lesz egy harmadéves közgazdászból, gasztroszupersztár választott hazájában? Hogyan jutott egyetemistaként arra az elhatározásra, hogy neki a gasztronómia lesz az élete, és hogyan, kitől szedte fel az ehhez szükséges tudást, és miért mondja azt, hogy a főzés lopás? Gianni Annoni nagyinterjú a Mandineren.
Cikk
MME
Minden konyhának megvannak a legkedveltebb fogásai, ám a helyiek és a külföldiek ízlése gyakran eltérő lehet. Míg a gulyás és a lángos világszerte népszerűek, addig erre a 45 ételre inkább nemet mondanak más országokból érkező vendégeink.
Elfogadta kedden a dél-koreai parlament azt a törvényjavaslatot, amely betiltja a kutyák levágását és húsuk forgalmazását, ezzel véget vetve az elmúlt évtizedekben egyre népszerűtlenebb hagyománynak.
Sokan január 6-án bontják le a karácsonyfát, de hogy miért, azt már egyre kevesebben tudják. Mint ahogy azt is, hogy pontosan mit is ünnepelünk ezen a napon és milyen szokások kapcsolódnak ehhez az ünnephez.
Az élet olykor kegyetlen, és bizony karácsonykor is történnek fájdalmas dolgok. December 25-én reggel elhunyt a népszerű ausztrál tévés szakács és író, Bill Granger, akit elsősorban mosolygós egyénisége és egyszerű, egészséges és ízletes receptjei miatt szerettek a gasztronómia iránt érdeklődök.
Promóció
A vendéglátás dinamikus iparágában számos lehetőség várja azokat, akik szenvedéllyel és kellő szaktudással rendelkeznek ezen a területen. A munkavállalók számára rengeteg lehetőség nyílik itthon és külföldön egyaránt. Nézzük, hol találhatunk kiváló vendéglátós munkalehetőségeket, és mire érdemes odafigyelni a választás során.
Az énekesnő gyakran örvendezteti meg közösségi oldalain követőit az ikrekről készült fotókkal, történetekkel. Legutóbb Lujza lányát mutatta meg, amint éppen érdeklődve lapozgat egy ázsiai szakácskönyvet.
Mi lenne, ha a következő napokban egy kicsit elmerülnél a romantikus filmek világában? De hogy ne szakadj el kedvenc hobbidtól, a főzéstől, nézz olyan filmeket, amelyekben a konyhaművészet, a finom falatok és a jó borok fontos szerepet játszanak. Összeállítottunk egy listát azokról a gasztronómiai filmekről, amiket muszáj lesz megnézed a Netflixen ezen az őszön.
A szakács szakma nem csupán foglalkozás: szenvedély is egyben. Mind jól tudjuk, mekkora marketing egy étteremnek például, ha az egész város arról beszél, milyen finom ételek kaphatóak ott - és hogy a szakács valami különlegeset alkot napról napra. Amennyiben a főzés és a gasztronómia az életed, miért ne hódolhatnál szenvedélyednek te magad is?
A gasztronómia világa színes és változatos, ahol mindig szükség van új gondolatokra, tervekre, álmokra. Találd meg álmaid munkáját a Jooble álláskereső portál segítségével, és oszd meg szakmai tapasztalatodat másokkal is!
Top100 Bor
Legyen szó akár gyertyafényes vacsoráról, akár egy klasszikus vasárnapi ebédről, joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen borral párosítsuk az adott ételt. Ha étteremben eszünk, egyszerű dolgunk van, hiszen a pincér könnyedén segít ebben a kérdésben, ám ha például vacsoravendégeket hívunk és otthon főzünk, jó tudni, milyen bort válasszunk az adott fogás mellé.
Az étkezés a civilizációk kezdete óta több puszta túlélésnél: a különböző fogások és ízek élvezete az emberi kultúra részévé vált, és mind befogadóként, mind készítőként különleges élményt nyújt. Ahhoz, hogy a gasztronómia művészetét élvezni tudjuk, szerencsére nem kell feltétlenül fine dining éttermekbe látogatnunk: egy csipetnyi kreativitással otthon is páratlan módon kényeztethetjük ízlelőbimbóinkat.
Mit főztek karácsonyra dédanyáink? Volt-e hal, töltött káposzta és mikortól van bejgli az asztalon? Mit ettek az arisztokraták és mit a nép egyszerűbb gyermekei?
A baklava a török konyha egyik legismertebb és legfinomabb desszertje. Nem volt kérdés számomra, hogy törökországi körutazásom során megkóstolom ezt a desszertet, s hol máshol, mint a baklava fővárosában, Gazientepben.
Vomberg Frigyes, a Séfek Séfe szigorú ítésze foodstylistként, szakoktatóként és séfként már számos elismerést szerzett – többek között háromszor is ő volt a magyar Bocuse d’Or csapat coacha. Most arról faggattuk, milyen gyakran ragad fakanalat otthon, mennyire kritikus az étellel, ha vendégségbe megy, és szerinte melyek egy jó séf legfontosabb tulajdonságai.