Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezért olyan gyorsak a kasszások az Aldiban

default user icon
MME
Ugye neked is megvan az az érzés, amikor állsz a boltban a kasszánál, a pénztáros pedig olyan sebességgel olvassa le a termékek vonalkódjait, amivel lehetetlen tartani a lépést? Az Aldi most elárulta, mi ennek az oka!

Már biztosan veled is előfordult, hogy a boltban villámtempóban tetted a szatyorba kódleolvasás után a termékeket, mégsem tudtad őket olyan gyorsan elpakolni, hogy ne kelljen rád várnia a következő vásárlónak. De mi állhat ennek a titokzatos gyorsaságnak a hátterében?

Az Aldi most egy vicces TikTok videóban leplezte le, miért pakolják olyan nagy sebességgel az árucikkeket a villámkezű kasszások. A jelenség oka nem más, mint a „fürge kéz szindróma”.

Egy trükk, amivel lelassíthatod a kasszásokat

Az interneten az elmúlt években elterjedtek a különféle kasszáskihívások, amikor a vásárlók videóra veszik, ahogy megpróbálják „legyőzni" a villámkezű pénztárosokat. A vásárlók egy része azonban úgy próbál trükközni, hogy nem magukat pörgetik fel, hanem a kasszásokat lassítják. Ha ugyanis a termékeket egymástól 10-20 centi távolságra pakolod fel a szalagra, a pénztárosok nem tudják egymás után, gyorsan beszkennelni a termékeket, mivel meg kell várniuk, hogy az adott árucikk odaérjen a szalag végére.

Egyesek szerint ez egy zseniális trükk, mivel így végre van idő elpakolni a termékeket, de más vásárlók szerint ez nemcsak önző, de idegesítő viselkedés is, ugyanis az árukat nem a kasszánál, hanem a pénztárakkal szemben felállított pultoknál kellene elpakolni a táskába. A lassításnak nem örülnek a pénztárosok sem, az Aldi külföldi dolgozói szerint ezzel nemcsak hátráltatják őket, de a munkájukat is veszélyeztetik a vásárlók, ugyanis minden dolgozónak mérik a termék/óráját, azaz hogy hány árucikket kasszázik be adott időn belül.

Nyitókép forrása: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss