Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megőrjítenek a villámkezű kasszások? Ezzel a trükkel tudod lassítani őket

default user icon
MME
Sokan szeretik, mások viszont nem kedvelik a villámgyors kasszásokat. Ha igazán gyors pénztárossal van dolgunk, akkor szinte esélytelen nyugodtan és rendesen elpakolni a termékeket.

Az interneten az elmúlt években elterjedtek a különféle kasszáskihívások, amikor a vásárlók videóra veszik, ahogy megpróbálják „legyőzni" a villámkezű pénztárosokat. Egyesek különféle praktikákat eszeltek ki annak érdekében, hogy a beszkennelt termékeket minél gyorsabban és jobban elhelyezve tudják a szatyorba pakolni, míg mások nem is bajlódnak a táskával, hanem egyenesen egy másik kosárba vagy kartondobozba rámolnak.

Az emberek egy része viszont a másik oldaláról közelíti meg a szituációt, és nem magukat pörgetik fel, hanem a kasszásokat lassítják. A villámgyors kasszázás a leginkább az Aldi és a Lidl boltjaiban jellemző, így ezeken a helyeken kísérletezhetnek a legtöbbet a vásárlók.

Ezzel a trükkel lassítják néhányan a kasszásokat

A neten terjedő újabb kasszáslassító trükk azonban kiakasztja a pénztárosokat. A Mirroron megjelent cikkben olvashatunk arról, hogy ha a megvásárolni kívánt termékeket egymástól 10-20 centi távolságra pakoljuk fel a szalagra, akkor ezzel megakaszthatjuk a kasszásokat. Így nem tudják egymás után, gyorsan beszkennelni a termékeket, mivel meg kell várniuk, hogy az adott árucikk odaérjen a szalag végére.

Egyesek szerint ez egy zseniális trükk, mivel így végre van idő elpakolni a termékeket, ám más vásárolók szerint ez nemcsak önző, de idegesítő, bunkó viselkedés is, ugyanis az árukat nem a kasszánál, hanem a pénztárakkal szemben felállított pultoknál kellene elpakolni a táskába. A lassításnak nem örülnek a pénztárosok sem, az Aldi külföldi dolgozói szerint ezzel nemcsak hátráltatják őket, de a munkájukat is veszélyeztetik a vásárlók, ugyanis minden dolgozónak mérik a termék/óráját, azaz hogy hány árucikket kasszázik be adott időn belül.

Ha sokan próbálkoznak az ilyen lassítással, akkor a nap végén úgy tűnhet, hogy a dolgozó lassú és nem végzi jól a munkáját, így ez akár a pénztáros állásába is kerülhet.

Borítókép: Illusztráció/Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss