Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes guacamole: így készíts házi avokádókrémet otthon

default user icon
MME
Ha te is odavagy az avokádókrémért, akkor te is imádni fogod ezt a házi guacamole receptet. Mostantól nem kell étterembe menned, ha megkívánod a mexikói konyha kedvenc mártogatósát, ami nem mellesleg kiválóan működik pirítósra kenve, de salátákhoz, esetleg chips-ek mellé is jól megy mártogatósként.

Ez a házi avokádókrém magabiztosan veri az összes boltban kapható kencét. Elkészítése pofonegyszerű, és nagyjából annyi időt vesz igénybe, mint a reggeli rántottád. A klasszikus mexikói gyökerekkel rendelkező guacamole alapját képező avokádó szinte bármelyik nagyobb szupermarketben megtalálható, a többi hozzávaló pedig nem kizárt, hogy alapból ott lapul a konyhád valamelyik polcán.

Hozzávalók:

  • 2-3 db érett avokádó
  • bors
  • 1 db lime
  • 1 fej lila hagyma
  • 1/2 db csilipaprika vagy jalapeño
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem

A házi avokádókrém azon túl, hogy tápláló és egészséges, kiválóan működik szendvicseken, jól passzol saláták mellé is, de valamilyen snackhez is lazán bevetheted, mint mártogatós. Szóval ha már a könyöködön jönnek ki a vajak és vajkrémek, esetleg valamilyen extra mártogatós után kutatsz, akkor ezt a receptet kerested.

Így készül a házi avokádókrém:

Elkészítés:

  1. Az avokádókat félbevágjuk a mag mentén, a kés pengéjét a magba ütjük, és a pengét elforgatva a magot kivesszük. Az avokádó húsát egy kanál segítségével kikanalazzuk (a héjat félretehetjük, akár ebben is tálalhatjuk az elkészült guacamolét) egy keverőtálba, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A lime-ot félbevágjuk, és a levét rányomjuk az avokádóra, ezzel megakadályozzuk , hogy megbarnuljon a kivájt hús. Az egészet pépesítjük egy villa segítségével.
  3. A hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A csilit felszeleteljük, és ezt is apró kockákra vágjuk. A paradicsomot félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk.
  4. Az avokádós alaphoz adjuk a feldarabolt hozzávalókat, ha szükséges, facsarunk még rá lime-levet. Végül az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük, és el is készült ez az isteni mexikói előétel, vendégváró vagy reggeli krém.
  5. Fogyaszthatjuk tortillacsipsszel, vagy kenhetjük kenyérre. Bármelyik verziót választjuk, nem lövünk mellé.

Ha szereted a csípőset, akkor javasoljuk, ízlésedhez mérten emeld meg a csilipaprika és/vagy jalapeño adagot, továbbá cayenne borsot is bátran használhatsz. Ha ilyen, vagy ehhez hasonló tartalmak után kutatsz, kövess be minket TikTok-on is!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek