Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az 5 legfinomabb krumplisaláta

A krumplisaláta az, amiből még a kissé unalmas ízű, menzás változatnak is örülünk, de némi kreativitással pár apróságra odafigyelve, a burgonyából valóságos csodát varázsolhatunk! Következzen a mi 5 kedvencünk a hagyományos majonézestől a bécsi változatig!

Szinte mindenki szereti a burgonyasalátát, aki pedig csak egyfélét kóstolt, nem is sejti, mennyi lehetőség rejlik benne! Ahány ház, annyi krumplisaláta, de azért van néhány alapvetés, amit mindegyik recept esetében érdemes szem előtt tartani!

Milyen krumpliból készül A lejobb a saláta?

Nem lehet elégszer hagsúlyozni, mennyire fontos, hogy a megfelelő alapanyagot válasszuk ételeinkhez. A krumplisalátába legjobban a magas keményítőtartalmú burgonya illik, ettől a salátánk krémesebb textúrát kap. Vásárláskor tehát figyeljük a különböző krumplifajtákat, és a D jelöléssel elátott burgonyacsomagot vegyük le a polcról. Főzéskor pedig ügyeljünk arra, hogy a krumplik épp csak annyi ideig maradjanak a vízben, amíg villával meg tudjuk szúrni őket. 

EGY KIS SAV MINDENNEK JÓT TESZ !

És ez kiváltképp igaz a salátákra. A majonézes változathoz valahogy nem jut eszünkbe ecetet adni, pedig egy-két kanálnyi segít jobban előhozni az ízeket. Hagyományos ecetet is használhatunk, de jól működik a receptben az alma- vagy fehérborecet is. A vörösborecet és a balzsamecet már karakteresebb ízvilágot képvisel, bár még ezzel is érdemes kísérletezni, azért számítsunk rá, hogy ettől a salátánk megosztóbb lehet. Tipp: ha megszaladt az ecet, egy kevés reszelt citromhéjjal tompíthatunk a savanyú ízen. 

Következzenek a kedvenc krumplisaláta-receptjeink!

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA - ALAPRECEPT >>>

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA >>>

HAGYOMÁNYOS BÉCSI BURGONYASALÁTA >>> 

MAJONÉZES, ZELLERES BURGONYASALÁTA >>>

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA (HÁZI MAJONÉZZEL) >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss