Légy bátor, és nyugodtan próbálj ki néhány, az országra jellemző specialitást, hidd el, így jobban megismerheted vendéglátóidat. Néhány dologra azonban nem árt figyelni: az élelmiszereket, ételeket megbízható, tiszta, kulturált üzletekben, éttermekben vegyétek, illetve fogyasszátok, így kisebb a kockázata, hogy a nyaralás hátralevő részét gyomorrontással vagy ételmérgezéssel, a szobában fekve töltsétek.
Nem vagyunk egyformák
A turistahelyeken általában nem kell ilyen esetekre számítanunk, de azért nem árt óvatosnak lenni! Ha utcai árusoknál vásároltok, főleg a húsfélékkel vigyázzatok. Ha piacon vagy zöldségesnél szerzitek be a harapnivalót, a fogyasztást mindenképpen előzze meg egy alapos tisztítás. Sokan gondolják azt, hogy egy egzotikus országba utazva nyugodtan ehetnek bárhol bármit, mivel a helyi emberek is ezen élnek. A különbség azonban az, hogy a helyi emberek abban a klímában élnek nap mint nap, az ízek és a fűszerek nem ismeretlenek szervezetüknek. Ha ezek az emberek látogatnának Magyarországra, nagy valószínűséggel nekik is gondot jelentene a hagyományosan nehéz, magyar konyha…!
Kulcsszó: a higiénia
Az ebédet, vacsorát elfogyaszthatjuk valamelyik helyi étteremben, így alkalmunk nyílik a helyi ízek kipróbálására. Az utcai árusokat inkább kerüljük, ha látjuk, hogy nincs megfelelő hűtési lehetőségük - például a húsételek esetén.
Erre különösen figyeljünk, ha kisgyerek is van velünk, mert a romlott ételekre ők sokkal érzékenyebbek, és egy makacs hasmenés az egész nyaralást megkeserítheti.
Legközelebb a nyári allergén élelmiszerekről lesz szó. Tarts akkor is velünk!
Ha kedvet kaptál a világkonyhához, utazz, és kóstolj meg mindent élőben! >>>