1. Csonthéjas gyümölcsre nem szabad inni
Csak abban az esetben, ha a gyümölcs szennyezett, mivel az elfogyasztott víz felhígítja a gyomorsavat, amely így már nem képes ártalmatlanítani a kórokozókat, és azok fájdalmat okoznak. Ezért a gyümölcsöket jobb alaposan megmosni.
2. A gombás ételt nem ajánlott felmelegíteni
Ha a megmaradt és kihűlt gombás fogást azonnal hűtőszekrénybe teszed, semmi nem indokolja, hogy ne melegítsd fel újra.
3. Ehető a lekvár, ha leszedjük róla a penészt
Inkább dobd ki! A romlott réteg eltávolításakor a penészgomba elszórja a spóráit, amelyek növekedésnek indulnak. A penészes ételek fogyasztása idővel májkárosodáshoz vezethet.
4. A barna cukor egészségesebb, mint a fehér
Nem kimutatható, összetételükben csekély a különbség. A barna cukor gyakorlatilag nem más, mint cukornádmelasszal színezett kristálycukor. Mindkettőben ugyanannyi a vitamin és az ásványi anyag.
5. Az alkohol felgyorsítja az emésztést
Épp ellenkezőleg! Az alkoholos italok bizony gátolhatják a nehéz, zsíros ételek gyomorból való kiürülését. A kivétel néhány gyomorkeserű, ám ezek is csak kis mértékben segítenek.
6. A spenótban rengeteg vas van
Egy régi kutatás publikálásakor állítólag rossz helyre került a tizedesvessző, de tény, hogy még így is elég sok vasat tartalmaz ez a finom zöldség. Ugyanakkor az oxálsavtartalma is jelentős, ami pont a vas felszívódását hivatott gátolni.
Ajánljuk még: