Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tévhit a diétázásról, ami valójában hizlal

default user icon
MME
A „tökéletes diétáról” olyan mítoszok is keringenek, amik valójában egyáltalán nem segítik elő a plusz kilók leolvadását - sőt, akár hízhatsz is, ha betartod őket! A következő tévhiteknek soha ne dőlj be!

 

1. Ha rendszeresen sportolsz, azt ehetsz, amit csak akarsz

Sajnos hiába izzadsz végig 30 percet a futópadon, ha utána egy duplasajtos hamburgerrel, sült krumplival és egy kis desszerttel jutalmazod magad. Igaz, egy átlagos 30-40 perces edzés alatt elégetsz pár száz kalóriát, de egy hamburger menüvel és egy cukormázas fánkkal valószínűleg több kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit elégettél. Szóval a rendszeres sportolás mellett mindenképp érdemes odafigyelned a megfelelő táplálkozásra is.

2. Jobban fogysz, ha nem eszel edzés előtt

Megfelelő üzemanyag nélkül nem tudsz olyan sokáig - vagy olyan keményen - edzeni, mintha a maximumon lenne az energiád. Sőt, ha éhgyomorral edzel, könnyen leeshet a vércukorszinted, ami fejfájást is okozhat. Ráadásul edzés után így nagyobb eséllyel tör rád a farkaséhség, melynek köszönhetően hajlamos lehetsz többet enni, mint amennyire valójában szükséged van. Ezeket az ételeket például nyugodtan elfogyaszthatod, mielőtt nekiállnál a sportolásnak!

3. Ha fogyni szeretnél, tilos az éjjeli nasi

Ennek örülni fogsz: a megfelelő típusú éjjeli snack segíti az anyagcserét és a fogyást. Ha ugyanis éhgyomorral fekszel le aludni, leeshet a vércukorszinted, amitől nehezebben tudsz elaludni, másnap pedig több cukrot és szénhidrátot fogsz fogyasztani, mint általában. Ha ez rendszeressé válik, akkor garantált a súlygyarapodás. Ha vacsi után tör rád az éhség, egyél egy kevés almát mandulavajjal vagy sárgarépa falatokat avokádókrémmel - ezek enyhítik az éhségedet, ráadásul egészségesek is.

4. Ha egy étel egészséges, annyit ehetsz belőle, amennyit csak akarsz

Ha valamiből többet eszel, az jobban hizlal - ez minden ételre igaz. Nyilván jobb, ha például zabpehelyből eszel dupla adagot, mintha egy extra sajtos pizzából repetáznál, de azért a mértékre az egészséges ételeknél is oda kell figyelned.

5. Ha sok vizet iszol, le fogsz fogyni

A folyamatos hidratálás nagyon fontos. Ha sok vizet iszol, az nagyon jó hatással van az egészségedre. Azonban ha emellett magas kalóriatartalmú ételeket fogyasztasz, nem garantált, hogy leolvadnak rólad a plusz kilók. A napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása mellett még oda kell figyelned az egészséges étkezésre és a rendszeres mozgásra is, ha a tartós fogyás a cél.

KALÓRIA-KISOKOS! MIT VÁLASSZ, HA DIÉTÁZOL?>>> 

21 NAPOS DIÉTA: TELJES ÁTALAKULÁS, ÉHEZÉS NÉLKÜL!>>> 

2 HÉT ALATT 8 KILÓ MÍNUSZ: PRÓBÁLD KI A FEHÉRJEDIÉTÁT - MINTAÉTRENDDEL!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss