Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 konyhai alaptrükk kezdő háziasszonyoknak

default user icon
MME
A következő konyhai fortélyok elsőre sokak számára „ijesztőnek” tűnhetnek, némi gyakorlással azonban rutinosan elvégezhetők. Ebben segítünk most.
Mi az a vaksütés?

Bizonyos sütemények tésztáját töltelék nélkül, úgynevezett vaksütéssel célszerű elősütni. A módszer lényege, hogy a tésztára sütőpapírt helyezünk, majd erre szárazbabot szórunk, és így toljuk be  a sütőbe a tésztát. Így az szép sima lesz, mert sütés közben nem tud felpúposodni. Az átlagosan 10 percig tartó művelet után távolítsuk el a papírt és a babot, majd a töltelékkel együtt süssük tovább a tésztát.

Mi az a tűpróba?

Sok süteménybe érdemes a sütési idő vége felé hústűt vagy fogpiszkálót szúrni. Ha a tészta még ráragad az eszközre, tovább kell sütni, mert nyers, viszont ha nem, akkor elkészült a finomság!

5 menő boros trükk, amiket mindenképp ismerned kell - videó >>>

Hogyan futtassunk élesztőt?

Ahhoz, hogy szépen megkelt, könnyű, levegős tésztát kapjunk, tartsuk be a következő szabályokat. Felhasználás előtt fél órával vegyük ki a friss élesztőt a hűtőből. Langyos tejet vagy vizet, és ne forrót használjunk. Egy csipet kristálycukor meggyorsítja a folyamatot. Az élesztős tésztát az összeállítása után huzattól mentes, meleg helyen kelesszük, például a kitárt ajtajú, langyos sütőben.

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták >>>

Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással >>>

Lépésről-lépésre: így készül a legfinomabb göngyölt csirkemell >>>

Még több tipp, trükk és praktika >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss