Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!
Élesztős

A hozzáadott liszt, tojás, zsiradék és cukor mennyisége a recepttől függ, ám abban az összes megegyezik, hogy mindegyik alapja az élesztő. Morzsold nagyobb darabokra, aztán tedd langyos tejbe. Ha kell, nagyon alacsony lángon melegítsd, vagy tedd a meleg sütőbe, amíg fel nem fut. Ha feljön a folyadék tetejére, és megnő a térfogata, öntsd a sütemény többi alapanyagához, és dolgozd össze azokkal. Konyharuhába csavart edényben vagy speciális tálban, meleg helyre téve hagyd kelni a tésztát. Így készül például a pogácsa, az aranygaluska és a tejes kalács is.

Kevert

A kevert tészták egyszerűen elkészíthetőek, titkuk a gondos összedolgozásban rejlik. Az alaptészta általában margarinból, cukorból, tojásból, lisztből, sütőporból és tejből áll össze. A margarint verd habosra a cukorral, dolgozd bele a tojásokat, öntsd fel a tejjel, majd apránként tedd bele a sütőport és a lisztet is. Az így készített masszából meggyes vagy almás pitét, sőt, muffint is süthetsz.

Égetett

Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen akkor lesz igazán finom, ha magas hőmérsékleten sütöd ki. Remek példa erre a képviselőfánk. Ki képes ellenállni a pudinggal töltött, porcukorral meghintett falatkáknak?! Az elkészítése nem ördöngösség: a margarint vízben olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, majd a tűzről levéve a tojásokat is. Egy nyomózsákkal adagold a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd ki a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, vágd ketté a fánkokat, majd kanalazd ki, és töltsd meg pudinggal a belsejüket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss