Elkészítés: A tésztához a puha vajat a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet. Jól kikeverjük, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy 35×35 cm-es lemeztepsit sütőpapírral kibélelünk, és a masszát rákenjük.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és tésztamasszára simítjuk. Mandulával megszórjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha a mandula kezdene pirulni, akkor fóliával borítsuk be, mert különben megég.
A krémhez a vaníliás pudingporokat a cukrokkal 2 dl tejben simára keverjük, majd hozzákeverjük a többi tejet is és felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez óvatosan hozzá keverjük.
Összeállítás: a kihűl tésztát hosszában kettévágjuk. Alulra a mandulás-habos rész kerül, rá a krém, majd mandulás-habos rész kerül felülre is.
Enyhén porcukorral megszórtam. Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!