Elkészítés: A spenótot a vajon megpároljuk a vékony szeletkékre vágott 6 gerezd fokhagymával, majd hozzáadjuk a tejszínt, hagyjuk, hogy kissé besűrűsödjön, majd belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk.
A császárhúst éles késsel minél nagyobb lappá vágjuk, megkenjük a fűszeres spenóttal, majd szép henger alakban feltekerjük, és jól bedörzsöljük sóval. Ezután megkötözzük, a közepén kezdjük, és így haladjunk a végek felé, ne túl szorosan – különben a töltelék kifolyhat.
Közben a sütőt 220 fokra melegítjük. A tepsi alját olajjal kikenjük, a húst beletesszük, megszórjuk a rozmaringlevelekkel, mellé dobjuk a gerezdekre szedett 1 fej fokhagymát héjastul, és a sütőben kb. 80 percig sütjük. Kivéve fóliával letakarva fél órát pihentetjük.
Köretként a maradék töltelékből formázunk egy kanál segítségével galuskákat, de krumplipürét, a sült fokhagymát és salátát is kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre