Elkészítés: A sertészszűzfiléket 8 egyforma vastag szeletre vágjuk, éles késsel felszúrjuk. A spárgasípokat zöldséghámozóval meghámozzuk, és minden szűzszeletet 3-3 szál spárgával megtöltünk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, a spárga részét friss citromlével kicsit meglocsoljuk, ecsettel megkenjük olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a mártáshoz a tejszínt addig forraljuk, míg kb. 3 deci lesz, ezután beleszórjuk a megmosott, leszárított, apróra vágott snidlinget, petrezselymet, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot. Végül sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg vajat, majd ha felolvadt és kicsit besűrűsödött a mártás, lehúzzuk a tűzről.
Tálaláskor a spárgával töltött szűzszeleteket tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a zöldfűszermártással. Forrón kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre