Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgával töltött sertésszűz zöldfűszermártással

MME MME
5/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésszűzfilé (a vastagabb középső részéből)
  • 50 dkg fehér spárga
  • frissen őrölt bors
  • 1 citrom kicsavart leve
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A zöldfűszermártáshoz:
  • 4 dl 30%-os tejszín
  • 1 kis csokor snidling
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4 szál oregánó
  • 4 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A sertészszűzfiléket 8 egyforma vastag szeletre vágjuk, éles késsel felszúrjuk. A spárgasípokat zöldséghámozóval meghámozzuk, és minden szűzszeletet 3-3 szál spárgával megtöltünk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, a spárga részét friss citromlével kicsit meglocsoljuk, ecsettel megkenjük olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben a mártáshoz a tejszínt addig forraljuk, míg kb. 3 deci lesz, ezután beleszórjuk a megmosott, leszárított, apróra vágott snidlinget, petrezselymet, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot. Végül sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg vajat, majd ha felolvadt és kicsit besűrűsödött a mártás, lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor a spárgával töltött szűzszeleteket tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a zöldfűszermártással. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

Ha párolt jellegűre szeretnénk készíteni ezt az ételt, a tepsit fedjük le alufóliával és így tegyük a sütőbe. A fólia alatt párolódni fog a spárgával töltött sertésszűz. A sertésszűz úgy a legfinomabb, ha a közepe kicsit rózsaszín, szaftos marad.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss