A tojást szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük. A sárgáját kemény habbá verjük, a fehérjét lágyabb habbá. Összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 160 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk a tésztát.
A tejet felforraljuk, 2 evőkanál hideg tejjel kikeverjük a keményítőt. A forró tejből egy keveset hozzáadunk (hő kiegyenlítés miatt), majd sűrű krémet főzünk. Ezután beletesszük a cukrot és a vajat. Kihűtjük.
Az alapkrémhez hozzáadjuk a mascarponet és a görög joghurtot, és sima krémet keverünk. Hozzáadjuk a citromot, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot. Összedolgozzuk óvatosan, lehetőleg ne törjük össze a tejszínt. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kicsavarjuk, és kb. 3 evőkanálnyi vízbe tesszük, 15 másodpercre mikroban megmelegítjük. Hozzákeverjük a krémhez. Gyorsan dolgozunk, hogy ne kössön csomósra.
A félbevágott tésztát visszatesszük a gyűrűbe (ha kapcsos a gyűrű, akkor az alja nélkül). A tésztára rákenjük a krémet, kihagyunk kb. 3-4 evőkanállal, hogy a tetejére vékonyan jusson krém. A tészta másik felét rányomjuk, jó szorosan a töltelékre, és a kihagyott krémmel bekenjük a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük - ennyi kell, hogy megdermedjen a joghurt.
A gyűrű oldalát hajszárítóval átmelegítjük, így sérülés nélkül le tudjuk húzni a gyűrűt. A tortára helyezzük a gyümölcsöt, a zselatint, az utasítás szerint megfőzzük, és ráöntjük a tortára(ezért kell, hogy a gyűrű széle kilógjon kb. 2 cm-re, hogy ne folyjon le oldalra a zselé). Ha megkötött lehúzhatjuk a gyűrűt és már fogyasztható is!