A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágot húst és fehéredésig pirítom.
Ha a hús elnyerte a kellő álagot, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsompürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majorannával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm. Krumplipürével kínálom.
A sertésszűz nálunk az az alapanyag amivel a hétköznapokat is ünnepivé tudom varázsolni, így az ünnepek alatt is nagyon jó szolgálatot tehet. Ha jól van elkészítve, igazi fejedelmi étel készülhet belőle. A zöldborsót bátran helyettesíthetjük kedvünk és ízlésünk szerint más zöldséggel is. A lényeg, hogy készítsük, mert nagyon finom. - GastroHobbi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!