Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 isteni finom zöldborsós recept, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz

default user icon
MME
A zöldborsó az egyik legkedveltebb zöldségünk – nem véletlenül. Bár fagyasztva vagy konzervként egész évben rendelkezésünkre áll, azért mégis frissen az igazi. Összegyűjtöttünk öt olyan receptet, ami zsenge, idei borsóból, de konzervből is ízletes.

A mai zöldborsó a 16. században még drága különlegességnek számított: általában lakomák végén csipegették a szemeket. Mára kedvelt és népszerű zöldség, amit számtalan formában fogyasztunk: ínycsiklandó levest készíthetünk belőle, főzelékként már egész kicsi korban imádjuk és változatos, ízletes egytálételek népszerű hozzávalója is. 

Ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a kalcium felszívódását és beépülését, valamint a csontok és izmok erősítését, gyógyítását elősegítő magnéziumtartalma. Kiemelkedő fehérje-, és A-, C-, E-vitamintartalma, gazdag B-vitaminokban, folsavban. Hatóanyagai erősítik az érrendszert, segítik a zsírok és a fehérjék lebontását, erősítik az immunrendszert, segítik leggyőzni a fáradtságot.

Íme, a mi öt kevenc borsós ételünk!

BORSÓFŐZELÉK LISZT NÉLKÜL >>> 

CSIRKÉS-PARADICSOMOS TÉSZTA ZÖLDBORSÓVAL >>>

MASCARPONÉS-ZÖLDBORSÓS CSIRKERAGU >>>

ZÖLDBORSÓS CSIRKEMÁJ >>>

BORSÓLEVES ÓRIÁSNOKEDLIVEL >>>

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss