A mai zöldborsó a 16. században még drága különlegességnek számított: általában lakomák végén csipegették a szemeket. Mára kedvelt és népszerű zöldség, amit számtalan formában fogyasztunk: ínycsiklandó levest készíthetünk belőle, főzelékként már egész kicsi korban imádjuk és változatos, ízletes egytálételek népszerű hozzávalója is.
Ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a kalcium felszívódását és beépülését, valamint a csontok és izmok erősítését, gyógyítását elősegítő magnéziumtartalma. Kiemelkedő fehérje-, és A-, C-, E-vitamintartalma, gazdag B-vitaminokban, folsavban. Hatóanyagai erősítik az érrendszert, segítik a zsírok és a fehérjék lebontását, erősítik az immunrendszert, segítik leggyőzni a fáradtságot.
Íme, a mi öt kevenc borsós ételünk!
BORSÓFŐZELÉK LISZT NÉLKÜL >>>
CSIRKÉS-PARADICSOMOS TÉSZTA ZÖLDBORSÓVAL >>>
MASCARPONÉS-ZÖLDBORSÓS CSIRKERAGU >>>
ZÖLDBORSÓS CSIRKEMÁJ >>>
BORSÓLEVES ÓRIÁSNOKEDLIVEL >>>
Borítókép: Mindmegette