Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos-kapros csirketokány

MME MME
4.4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst leöblítjük, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruza-vastagságú darabokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, gorombára vágjuk. A paprikát csíkokra vágjuk.

Elkészítés:Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a húst rátesszük, lepirítjuk. Amikor teljesen kifehéredett, rátesszük a pórét, elkeverjük. Sózzuk, Megszórjuk őrölt (fehér) borssal, majd beleszórjuk a babot, és 1 dl vizet hozzáöntve 10 percig pároljuk. A lisztet kikeverjük a tejföllel, pici vízzel, és behabarjuk vele a húst. Ha szükséges, öntünk még rá vizet. Beleszórjuk a kaprot és a paprikát is. 2-3 perc alatt összeforraljuk. Túrógombóccal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 524 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss