Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszteltük a filteres zöld teákat: az egyiknek haltáp íze volt!

Idén a flakonos zöldteás üdítőket már teszteltük, de úgy éreztük, hogy az ősz beköszöntével a forró tea erejét is illik megvizsgálni. Bevásároltunk, és majdnem egy tucat különböző filteres zöld teával indultunk vissza a laborba. A legtöbb esetben citromos, esetleg lime-os ízesítést találtunk, de van teljesen tiszta zöld tea is.

Mindegyik zöld teánál követtük az elkészítési utasítást, egyiket sem cukroztuk meg, mindegyiket üresen kóstoltuk.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>>  
Packers

Az illatában csakis a zöld tea érződik, a citromos hozzávalóknak nyoma sincs. Kóstolva az elején sok különbséget nem tapasztalunk, viszont a sokadig másodperc után megérkezik a citrom, ami pár pillanatig tényleg képes minket meggyőzni.

Adatok: zöld tea 95%, citromfű 2%, citromhéj 1,5%, 40 filter, 219 Ft

TESZT! VAN JOBB 3 IN 1 KÁVÉ, MINT A NESCAFÉ? >>> 
Lord Nelson

Illatában kifejezetten erősen érezni a citromot. Nem feltétlenül esküdnénk rá elsőre, hogy természetes aromával érik ezt el, de a vécéillatosító és a valódi citrom között tanyázik valahol. Szürcsölésnél aztán tökéletesen megfordul a helyzet, a citromnak nyoma nincs, viszont a zöld tea íze erőteljes. Sajnos az illatánál tovább nem érezzük a gyümölcsöt, ami azért fájó pont.

Adatok: zöld tea 92%, citromhéj 2%, 25 filter, 219 Ft

Teekanne

Az illata alapján közepesen citromos, ami mögött a tea csak elvétve érezhető. Kicsit olyan, mint a recepciókon osztogatott citromos cukorka. Kóstolva kicsit csorbul a citrom ereje, de szerencsére érezhető marad. A tea nem akar mindent elnyomni, valahogy testvériesen osztoznak a területen.

Adatok: zöld tea 91%, citrom aroma 8%, 439 Ft

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>> 
Lipton

A leírás és a csomagolás is sejteti, hogy nem tisztán citromos, hanem citrusos-vegyes. Az illata merőben más, mint a többi, így teljesen felesleges ebbe a mezőnybe sorolni. A narancs és a grépfrút illata dominál mindvégig. Kóstolva egyedül a narancs érződik igazán, a többi elvész a lében. A tea íze nem túl harsány, sokkal inkább közeledik egy gyümölcsös üdítőhöz.

Adatok: citromhéj darabkák 0,5%, szárított lime héjdarabkák 0,5%, szárított narancshéjdarabkák 0,5%, szárított grapefruit héjdarabkák 0,5%, 25 filter, 469 Ft

Pickwick

Illatában érzünk egy kósza citromos jelleget, de annyira nem átütő erejű. Kóstolásnál a kevéske gyümölcsíz is elillan, marad a tea önmagában. Sokadik korty után is leginkább ürességet érzünk lelkünkben, nem akarja a tea meghozni az örömöt és a frissességet.

Adatok: citromhéj 2,5%, 20 filter, 499 Ft

TESZTELTÜK A CITROMOS ÁSVÁNYVIZEKET: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓT! >>> 
Loyd

Nagyon kellemes illata van. Természetes citromos aromák szöknek a csészéből ki, ami már reménykedésre ad okot. A kortyolásnál a nagy lendület icipicit megtorpan, de továbbra is bátran ráfogható, hogy citromos zöld teáról van szó. A zöld tea íze nem uralja teljesen, ami ízlések és pofonok szerint értékelhető leginkább. A citrom viszont sokáig kalandozik a szánkban, egészen meggyőző.

Adatok: zöld tea 76%, citromfű 10%, citromhéj 8%, 20 filter, 449 Ft

Herbária

Ez sem citromos, de a lime egészen közel áll hozzá. Enyhén és gyengén, de érezhető az illatán a gyümölcs. Egy kevéske lime és némi zöld tea aroma keveredik. Kóstolva is tökéletesen ugyanez a helyzet, egy könnyed, nem túl vad lime ízvilág kíséri a zöld teát. Igazán jól harmonizál a kettő.

Adatok: zöld tea 90%, lime aroma 10%, 20 filter, 499 Ft

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Tesco

Félig citromos illata egészen elfogadható. Hullámzóan érezni a gyümölcsöt és a teát, de legalább tudjuk, hogy megvan benne mindkettő. Kóstolásnál a citrom kiesik a képletből és egyedül a tea üres ízvilága marad. Ez is csak illatában nevezhető citromosnak, kóstolva ezt a jelzőt már sértés ráfogni.

Adatok: citromhéj 0,5%, 20 filter, 215 Ft

Saga

Lágy citromosság köszön vissza illatában, ami mellett történetesen a tea illatát nem is érezni. Kóstolásnál is ez a jelenség marad, a citrom megvan szolidan és mellette egy csöppnyi teás beütést érezhetünk. Golf klubbot és teadélutánt erre azért ne alapozzunk, de kora őszi délutánokon jól jöhet.

Adatok: szárított citromhéj darabkák 2%, 20 filter, 319 Ft

CSÚNYÁN ELBUKTAK A TESZTEN A BARACKOS ICE TEÁK, CSAK 2 KIVÉTEL AKADT >>> 
Mr. Perkins

Ebben nincsen citrom, csakis a zöld tea maga, szóval akár a Lipton, ez is kissé zabigyerek a mostani mezőnyben. Az illata kifejezetten kellemes, természetesnek tűnik. Kóstolva aztán hirtelen megváltozik az irány, mert valamiért haltáp íze lesz. Nehéz megfejteni, hogy mi történhetett. Beetet minket az elején, majd horogra akaszt, jó csali ez.

Adatok: 25 darab filter, 299 Ft

Ítélet

A Loyd nem centikkel nyerte meg a heti versenyt, hanem kilométerekkel. A legjobbnak egyöntetűen ezt érezte a tesztcsapat, igaz egyik tagja sem volt angol teaszakértő. A második helyen a harmonikus Herbária található, aminek kimértsége és tökéletes egyensúlya a meggyőző. A Teekanne már tőlük jócskán leszakadva egy korrekt citromos teát hoz, de nem egy nagy eresztés.

A mezőny többi részére főleg a Tesco-Pickwick-Lord Nelson trióra a menzaelmélet érvényes, azaz mindent meg lehet oldani, csak öntsünk mellé fél kiló cukrot legalább. Adjunk mellé, amit akarunk, és talán jó lesz.

Fekete bárányként a Lipton kifejezetten kellemes és könnyed, míg a Mr. Perkins egy álszent galád, aki elhiheti velünk, hogy jó lesz, aztán tolja a haltápot a szánkba folyékony formában. Számtalan példány lehet még a piacon, de a nagyobb üzletekben többnyire ezekkel találkozhatunk.

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>> 

Toplista:

1. Loyd
2. Herbária
3. Teekanne
4. Saga
5. Packers
6. Tesco
7. Pickwick
8. Lord Nelson

Másik liga: Lipton  és Mr. Perkins. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss